Retshjælpsforsikring

De fleste personer har en retshjælpsforsikring, der kan dække omkostningerne ved visse retssager om private forhold.

Retshjælpsforsikringen finder du for eksempel som en del af din indboforsikring, bilens kaskoforsikring, bådforsikring, husforsikring eller fritidshusforsikring.

Du har mulighed for at få retshjælp hvis nogen har lagt sag an mod dig, hvis du har lagt sag an mod andre, eller forventer at gøre det, og du i øvrigt opfylder reglerne for dækning af en af dine retshjælpsforsikringer.

Retshjælpsforsikringen dækker ikke sager i Forbrugerklagenævnet, de private godkendte ankenævn, skattesager, visse skilsmisse- og arvespørgsmål, inkassosager eller straffesager mod dig.

Forsikringen dækker heller ikke sager i forbindelse med dit erhverv eller tvister med offentlige myndigheder.

Forsikringen dækker kun, når du har sat en advokat på sagen. Du får ikke dækket udgifterne til en retssag før forsikringsselskabet har godkendt at den vil dække.

Er sagens værdi under kr. 50.000,00 vil sagen som udgangspunkt høre under småsagprocessen, i hvilket tilfælde de fleste retshjælpsforsikringer alene dækker ved hovedforhandlingen, og ikke det processuelle arbejde op til hovedforhandlingen.

Såfremt sagens værdi er over kr. 50.000,00 vil din retshjælpsforsikring kunne dække fra sagen er anlagt, herunder også det arbejde der udføres op til hovedforhandlingen.

Du skal dog selv betale din forsikrings selvrisiko, uanset at din forsikring har givet tilsagn om at dække retssagen.

Nogle retshjælpsforsikringer dækker op til kr. 175.000,00, men det kommer an på hvilken aftale du har med dit forsikringsselskab.

Henvender du dig til Favrskov Advokaterne vil vi vejlede dig om hvad du skal gøre, og kontakte dit forsikringsselskab og aftale nærmere.

Kontakt

Favrskov Advokaterne
Søndergade 34
8370  Hadsten
Tlf: 87 62 10 90
CVR-nr. 31797691

Email
Find os på kort

Åbningstider

Åbningstid for kontoret i Hadsten
mandag-torsdag kl. 8.00-16.00
fredag kl. 8.00-14.00

favrskovkontor